Skip to content

Aktiviteetit

Luovuuden lähteillä

MAALAUS- JA HEMMOTTELURETRIITTI JOHANNA ORAKSEN OPASTUKSELLA 18.–19.5.2023

Toukokuussa, kun luonto herää ja valon määrä on jo huikaiseva, järjestämme hurmaavassa Mattilan Majatalossa maalaukseen ja itsensä hemmotteluun keskittyvän Luovuuden lähteillä -retriitin. Maalauksen opettajana toimii taiteilija Johanna Oras.

Johanna Oraksen pitkä taiteilijaura koostuu kyvystä uudistua ja inspiroitua aina uudelleen, nähdä ja kokea asioita uudella tavalla sekä peilata omaa sielunmaisemaa kokemaansa. Retriitin aikana Johanna johdattaa meidät luovuuden lähteille opastaen niin ilmaisussa kuin sen kankaalle saattamisessa.

Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai muusta kuvataiteen tekemisestä ei tarvita. Paikan päältä löytyy myös kaikki maalaamiseen tarvittavat välineet. Johanna Oras on opettajana kokenut ja huomioi retriittiin osallistujien toiveet sekä lähtötilanteen opetuksessaan. Jos olet vasta-alkaja, pääset retriitin aikana hienosti perehtymään öljyvärimaalauksen saloihin ja saat yksilöllistä ohjausta tekniikassa ja värien sekoittamisessa. Pidemmälle edistyneet pääsevät sukeltamaan syvemmälle oman taiteen tekemiseen kokeneen taiteilijan avustuksella.

Mattilan Majatalon idyllisessä maalaisympäristössä pääset keskittymään itseesi ja oman taiteen tekemiseen. Tervetuloa nauttimaan kevään valosta, hemmottelusta sekä luovuudesta!

Johanna Oras juhlistaa 30-vuotista taiteilijauraansa upealla Kallan tarina – Kalmankukasta kuosiin -näyttelyllä Tyrvään Pappilan Kivinavetassa 13.5.–27.8.2023. Retriitin päätöspäivänä perjantaina 19.5. osallistujilla on mahdollisuus käydä tutustumassa näyttelyyn Johannan opastuksella. Retriittiin osallistujille sisäänpääsy on maksuton.

Majoittuminen tapahtuu Mattilan Majatalon kahden hengen huoneissa.

AIKATAULU
Torstai 18.5
.
10–11 Tervetuloa Mattilan Majataloon
11.30 Tervetuloamaljat ja retriitin aloitus
12.00 Lounas
13–18 Annetaan luovuuden pirskahdella! Keskitytään maalaamiseen Johannan opastamana.
18.00 Kolmen ruokalajin illallinen Mattilan Majatalon salissa
19.30 Viinitasting viiniasiantuntija Tanja Turusen vetämänä
21–24 Sauna paljun kera

Perjantai 19.5.
8–10 Aamupala
10–13 Mahdollisuus jatkaa maalaamista
13.00 Lounas
15.00 Retriitin päätös. Mahdollisuus vierailla Tyrvään Pappilan Kivinavetassa Johanna Oraksen Kallan tarina – Kalmankukasta kuosiin -taidenäyttelyssä.

HINTA
Retriitin hinta on 350 €.
Hinta sisältää majoituksen Mattilan Majatalon kahden hengen huoneissa, ruokailut (aamiaisen, lounaan x 2 ja illallisen), viinitastingin, saunan ja Johanna Oraksen opastuksen sekä materiaalit.

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET
Sitovat varaukset 30.4.2023 mennessä puh. 010 419 0290 ja postia@mattilanmajatalo.fi
Paikkoja on rajoitetusti.

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Hinnat on ilmoitettu euroina sisältäen arvonlisäveron. Maksu suoritetaan paikan päällä. Palveluntarjoaja voi peruuttaa varauksen ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista syistä, esimerkiksi onnettomuudet. Palveluntarjoaja pidättää oikeuden peruuttaa tilaisuus vähäisen osallistujamäärän johdosta.


Mattilan Majatalon loistavat puitteet ja kaunis luonto ympärillä tarjoavat upean mahdollisuuden pieneen irtiottoon arjesta. Ohessa on esimerkkejä tarjoamistamme palveluista, mutta autamme mielellämme järjestämään juuri teille sopivaa ohjelmaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 010 4190 290 ja kerro mikä sinua kiinnostaisi.

Pyöräreitit
Mattilan Majatalon ympäristö tarjoaa hienoja reittejä pyöräillä. Kokeile esimerkiksi kaunista Kojolan kierrosta (22,5 km). Tietoa Sastamalan virallisista pyöräreiteistä löydät Sastamalan Matkailun sivuilta.

Uimaranta
Lähimpään uimarantaan on kilometrin kävelymatka Mattilan Majatalolta. Siistiltä ja turvalliselta rannalta pääsee pulahtamaan Rautaveden vilvoittaviin vesiin.

Herra Hakkaraisen talo
Sastamalan keskustassa, kymmenen kilometrin päässä Mattilan Majatalosta, on sympaattinen Herra Hakkaraisen talo. Vierailu sinne lasten kanssa on aina yhtä ikimuistoista, suosittelemme!

Pukstaavi
Samassa korttelissa Herra Hakkaraisen talon kanssa on Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi. Elämykselliset ja osallistavat näyttelyt esittelevät kirjaa ja kirjakulttuuria useista kulmista.

Funkkistalo
Sastamalan kirjakorttelissa, aivan Pukstaavin vieressä, sijaitsee persoonallinen ja viihtyisä kahvila-ravintola Funkkistalo. Funkkistalossa syöt hyvin ja pääset herkuttelemaan ihanilla kakuilla. Alakerran taidegalleriassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden.

Tyrvään Pappila
Ravintolana ja tapahtumatalona toimiva Tyrvään Pappila on yksi Suomen kauneimmista pappiloista. Katso syksyn ruokatarjonta verkkosivuilta ja tule nauttimaan ainutlaatuisesta miljööstä puutarhoineen! Tyrvään Pappila sijaitsee Sastamalan keskustassa.

Art Pappila
Samassa pihapiirissä Tyrvään Pappilan kanssa on pappilan vanha kivinavetta, joka toimii kesäisin Art Pappilan näyttelytilana. Kesällä 2023 Kivinavetassa on esillä Johanna Oraksen Kallan tarina – Kalmankukasta kuosiin -näyttely.

Näyttely esittelee alun perin kuolemaan liitetyn kukan uskomattomasta muodonmuutoksesta Oraksen taiteen keskeiseksi hahmoksi 30 vuoden aikana. Monipuolinen näyttely koostuu maalauksista, piirroksista, taidegrafiikasta, koruista, veistoksista, sisustustuotteista sekä vaatteista ja asusteista. Kallan tarina on enemmän kuin taidetta – se on arkea, designia ja juhlaa! Katso lisätietoa artpappila.fi

Kärppälän
ratsutila

Viininmaistelu

Ruokakurssit

Virkistyspäivät