Skip to content

Aktiviteetit

Luovuuden lähteillä -taideretriitti
Johanna Oraksen opastuksella
13.–14.4.2024

Keväällä 2023 suuren suosion saanut taideretriitti järjestetään jälleen! Tervetuloa maaseudun rauhaan, hurmaavaan Mattilan Majataloon viettämään kaksi päivää nauttien oman taiteen tekemisestä sekä hemmottelusta. Maalauksen opettajana toimii taiteilija Johanna Oras.

Johanna Oraksen pitkä taiteilijaura koostuu kyvystä uudistua ja inspiroitua aina uudelleen, nähdä ja kokea asioita uudella tavalla sekä peilata omaa sielunmaisemaa kokemaansa. Retriitin aikana Johanna johdattaa meidät luovuuden lähteille opastaen niin ilmaisussa kuin sen kankaalle saattamisessa.

Aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai muusta kuvataiteen tekemisestä ei tarvita. Paikan päältä löytyy myös kaikki maalaamiseen tarvittavat välineet. Johanna Oras on opettajana kokenut ja huomioi retriittiin osallistujien toiveet sekä lähtötilanteen opetuksessaan. Jos olet vasta-alkaja, pääset retriitin aikana hienosti perehtymään maalauksen saloihin ja saat yksilöllistä ohjausta tekniikassa ja värien sekoittamisessa. Pidemmälle edistyneet pääsevät sukeltamaan syvemmälle oman taiteen tekemiseen kokeneen taiteilijan avustuksella.

Mattilan Majatalon idyllisessä maalaisympäristössä pääset keskittymään itseesi ja oman taiteen tekemiseen. Tervetuloa nauttimaan kevään valosta, hemmottelusta sekä luovuudesta!

Majoittuminen tapahtuu Mattilan Majatalon kahden hengen huoneissa.

AIKATAULU
Lauantai 13.4.
10–11 Tervetuloa Mattilan Majataloon
11.30 Tervetuloamaljat ja retriitin aloitus
12.00 Lounas
13–18 Annetaan luovuuden pirskahdella! Keskitytään maalaamiseen Johannan opastamana.
18.30 Kolmen ruokalajin illallinen Mattilan Majatalon salissa, jonka yhteydessä viinitasting viiniasiantuntija Tanja Turusen vetämänä
21–24 Sauna paljun kera

Sunnuntai 14.4.
8–10 Aamupala
10–13 Mahdollisuus jatkaa maalaamista
13.00 Lounas
15.00 Retriitin päätös

HINTA
Retriitin hinta on 390 €.

Hinta sisältää majoituksen Mattilan Majatalon kahden hengen huoneissa, ruokailut (aamiaisen, lounaan x 2 ja illallisen), viinitastingin, saunan lämpimän paljun kera ja Johanna Oraksen opastuksen sekä materiaalit.

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET
Sitovat varaukset 31.3.2024 mennessä puh. 050 516 6521 ja postia@mattilanmajatalo.fi
Paikkoja on rajoitetusti.

MAKSU- JA PERUUTUEHDOT
Hinnat on ilmoitettu euroina sisältäen arvonlisäveron. Varaus on sitova ja peruutetusta varauksesta veloitamme 50 % palveluiden arvosta 31.3.2024 saakka, jonka jälkeen peruutetusta varauksesta veloitamme 100% palveluiden arvosta.  Palveluntarjoaja voi peruuttaa varauksen ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista syistä, esimerkiksi onnettomuudet. Palveluntarjoaja pidättää oikeuden peruuttaa tilaisuus vähäisen osallistujamäärän johdosta.


Palvelumme ja muuta tekemistä

Mattilan Majatalon loistavat puitteet ja kaunis luonto ympärillä tarjoavat upean mahdollisuuden pieneen irtiottoon arjesta. Ohessa on esimerkkejä tarjoamistamme palveluista, mutta autamme mielellämme järjestämään juuri teille sopivaa ohjelmaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 050 516 6521 ja kerro mikä sinua kiinnostaisi.

Esimerkkejä palveluistamme
Kolmen ruokalajin illallinen viinitastingillä
Viinitasting oman maahantuonnin viineistä
Viinitasting antipastoilla
Illallinen
Ruokakurssit eri teemoilla
Limoncello-liköörin valmistuskurssi

Kauttamme on saatavana myös äänimaljarentoutusta, Metsäkylpy, rento maalaushetki, yinjoogaa, pienoistreeni VaLePan pelaajien kanssa tai VaLePan päävalmentajan Miten rakentaa menestysjoukkue? -luento. Voit myös ehdottaa teidän porukalle sopivaa toimintaa!

Pyöräreitit
Mattilan Majatalon ympäristö tarjoaa hienoja reittejä pyöräillä. Kokeile esimerkiksi kaunista Kojolan kierrosta (22,5 km). Tietoa Sastamalan virallisista pyöräreiteistä löydät Sastamalan Matkailun sivuilta.

Uimaranta
Lähimpään uimarantaan on kilometrin kävelymatka Mattilan Majatalolta. Siistiltä ja turvalliselta rannalta pääsee pulahtamaan Rautaveden vilvoittaviin vesiin.

Herra Hakkaraisen talo
Sastamalan keskustassa, kymmenen kilometrin päässä Mattilan Majatalosta, on sympaattinen Herra Hakkaraisen talo. Vierailu sinne lasten kanssa on aina yhtä ikimuistoista, suosittelemme!

Pukstaavi
Samassa korttelissa Herra Hakkaraisen talon kanssa on Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi. Elämykselliset ja osallistavat näyttelyt esittelevät kirjaa ja kirjakulttuuria useista kulmista.

Funkkistalo
Sastamalan kirjakorttelissa, aivan Pukstaavin vieressä, sijaitsee persoonallinen ja viihtyisä kahvila-ravintola Funkkistalo. Funkkistalossa syöt hyvin ja pääset herkuttelemaan ihanilla kakuilla. Alakerran taidegalleriassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden.

Tyrvään Pappila
Ravintolana ja tapahtumatalona toimiva Tyrvään Pappila on yksi Suomen kauneimmista pappiloista. Katso syksyn ruokatarjonta verkkosivuilta ja tule nauttimaan ainutlaatuisesta miljööstä puutarhoineen! Tyrvään Pappila sijaitsee Sastamalan keskustassa.

Art Pappila
Samassa pihapiirissä Tyrvään Pappilan kanssa on pappilan vanha kivinavetta, joka toimii kesäisin Art Pappilan näyttelytilana.

Kärppälän
ratsutila

Viininmaistelu

Ruokakurssit

Virkistyspäivät